30.6.06

VM-RESULTAT 20

ting skjer. erling og thor morten har gitt opp, medan ragnhild framleis tek det alvorleg. men sjå opp for kjetil, som hadde ein glad-dag, og som saman med stein inge (som ein ikkje treng sjå opp for) er den einaste med to lag i semifinalene. dersom brasil og england vinn i morgon, kan kjetil ha fire lag i semifinalene, alle fire på rett plass, og det er jo verdt ein premie i seg sjølv. alle dei tre andre i toppen har òg england og brasil vidare.

far min gjer det han kan for å endra reglane til eigen fordel, men ser at det kan verta vanskeleg. mor mi har eit sikkert grep om den magiske femteplassen.

77 poeng: ragnhild
69 poeng: erling
67 poeng: thor morten, kjetil
64 poeng: marit
59 poeng: matias
57 poeng: gjert
56 poeng: jens johan, stein inge
54 poeng: bjørg
52 poeng: balle, halvor
51 poeng: torunn
49 poeng: docmartin
48 poeng: øystein, gaute
46 poeng: tørsten, arnfinn
44 poeng: eirik
34 poeng: lars
8 poeng: kjartan
0 poeng: eivind

28.6.06

VM-RESULTAT 19

slik ser det ut før dei åtte siste kampane. foreldra mine markerer seg som vanleg bra - mor mi fekk full pott i kampen mellom ghana og brasil, og fekk òg med seg poeng for frankrike, slik at det ikkje er lenge før ho er med heilt i teten. far min ladar opp til slektstreffet i august. det hadde vore fint om lars kunne levert eit skjema verdt minst elleve poeng, slik at ikkje kjartan vert liggjande utan brør rundt seg.

før kvartfinalene har kjetil, thor morten og doc martin 6 lag vidare, marit, jens johan, ragnhild, stein inge, halvor, torunn, arnfinn, gjert og bjørg har 5, balle, tørsten, erling og matias har 4, eirik, gaute og eivind har 3, medan øystein greier seg med england og argentina.

ragnhild har levert inn nye framlegg frå kvartfinala og utover. det er fint om erling seier frå kva han meiner om det.

eg snakka litt med tørsten då eg var i oslo. han er einaste i tippelaget som er med i mensa, men til og med han sleit med å forstå reglane. han meinte at neste gong bør tippinga vera todelt, slik at ein tippar grunnspelet og sluttspelet kvar for seg, av to grunnar: for det fyrste vert poengutrekningssystemet enklare, og for det andre favoriserer systemet me no bruker dei som gjer det godt i gruppespeltippinga. fleire enn meg vil sikkert innvenda at dette er noko han hevdar for å auka sjansane for helleve-triumf, men ein slik påstand sparkar bein under seg sjølv.

69 poeng: erling
68 poeng: ragnhild
67 poeng: thor morten
64 poeng: marit
58 poeng: kjetil
56 poeng: matias
54 poeng: bjørg, gjert
53 poeng: jens johan
52 poeng: balle
51 poeng: torunn
50 poeng: stein inge
48 poeng: øystein, gaute
46 poeng: docmartin, halvor
44 poeng: eirik
43 poeng: arnfinn
40 poeng: tørsten
34 poeng: lars
8 poeng: kjartan
0 poeng: eivind

SYMFO

eg var altså på konsert i oslo i går, på noko islandsk symforock. det var stas. far min har snakka mykje om då besten og besto tok han med på yes-konsert i drammenshallen då han var sju år gamal, og korleis den opplevinga var med på å forma livet hans. slik var det truleg for meg i går, sjølv om ingen av foreldra mine var med. mor mi skulle nett nippa litt vin og eta litt potittgull, medan far min brått kom på noko han hadde gløymt.

konserten opna med ei norsk jente som var så inspirert av bjørk av at ho song dei norsk-engelske tekstane sine med islandsk aksent. deretter dukka det opp fire islandske førskulejenter som kalla seg anima (truleg oppkalla etter eit kviss-spørsmål i radio voss). desse imponerte ved å bruka alle instrument i verda, bortsett frå miksmaster. deretter kom sigur ros på bana, og både visuelt og audielt var det høgdepunkt på høgdepunkt. fy fasan for ein konsert.

27.6.06

REKORD

ein relativt lite imponerande rekord vart sett i går kveld: sveits vart det fyrste fotballaget som tok med seg målsetjinga om 0-0 inn i straffekonkurransen.

26.6.06

VM-RESULTAT 18

folk var ikkje like ivrige på å skrapa saman poeng i dag. ei lita endring i teten, der ragnhild hoppa bukk over erling, og tok attende leiinga.

etter sist oppsummering har det dukka opp eit langt ordskifte der a) thor morten held fram med å etterlysa betre tipping frå helleveane, sjølv om det er mot reglane å endra den tippinga dei alt har levert inn, og b) ragnhild verkar interessert i å retta opp ei feilføring. sett frå leikegrinda trur eg at ho bør slita med denne feilen, men eg tek gjerne mot andre synspunkt, fyrst og fremst frå erling, som er den som kan ha mest å tena på at ragnhild ikkje får gjera endringar. (thor morten har jo alt nådd målet sitt, og gjev truleg ein god ein i kva som skjer med ragnhild og andre tipparar som ikkje heiter helleve.)

mor mi har kopla grepet om den magiske fjerdeplassen.

neste oppdatering vert ikkje før onsdag kveld. eg dreg med meg far min til oslo i morgon, me skal på konsert med noko islandsk kunstrock.

66 poeng: ragnhild
65 poeng: erling
63 poeng: thor morten
56 poeng: marit

54 poeng: kjetil
50 poeng: bjørg, gjert, matias
49 poeng: jens johan
48 poeng: stein inge, øystein
47 poeng: torunn
44 poeng: balle, gaute
42 poeng: docmartin
40 poeng: eirik, halvor
37 poeng: arnfinn
36 poeng: tørsten
34 poeng: lars
8 poeng: kjartan
0 poeng: eivind

VITJING

den siste veka har me hatt besten og besto på vitjing. det var to viktige grunnar til at dei kom akkurat no - for det fyrste var det nynorske festspel denne veka, og for det andre trong far min litt tid for seg sjølv, slik at han kunne finna opp gode bortforklaringar på den hjelpelause vm-tippinga si.

besten og besto er relativt sjølvstendige gjestar, og greier seg godt på eiga hand. besten låg stort sett på sofaen og las ei tidlegare lite brukt dagbok om ungdomsåra til forfattaren knut hauge. for å få oss andre til å sova om kveldane refererte han høgdepunkt frå boka. han meinte me burde visa stor interesse for hauge, sidan a) knut hauge har kome litt i skuggen av dei to brørne sine, olav h. og alfred, b) besten og knut hauge var nære vener heile livet, c) knut hauge ein gong sykla til hallingdal for å kjøpa seg bunad, og d) syskenbornet til knut hauge var gift med syskenbornet til besten, slik at det eigentleg var tjukkaste slekta han snakka om.

besto dreiv stort sett med strikking, hekling, brodering, veving og litt makramé. foreldra mine hadde kjøpt inn mat for tusenvis av kroner, slik at maten i alle fall skulle vera god, men besten og besto var meir interesserte i nokre gamle bagettar dei fann inst i eit skåp.

eg fekk ikkje med seg så mykje av dei nynorske festspela, sidan far min bind meg fast til leikegrinda kvar gong fotball-alarmen går. eg kunne difor ikkje vera med på kurset i blogging, men eg fekk med meg eit kurs i banning, og det får eg truleg mykje meir bruk for. berre eg kjem i gang med snakkinga, kan eg verta like flink som han nordlendingen her. (skru på lyd før du klikkar deg vidare.)

25.6.06

VM-RESULTAT 17

det renn inn med poeng, slik det plar vera i sluttspelet, og dei to i teten har opparbeidd seg ei lita luke. mor mi var i kjempeform, og skrapa saman ti poeng, slik at ho ligg godt an i kampen om den magiske fjerdeplassen.

eg gjer merksam på at lista kan endra seg når lars og kjartan leverer sine tips for sluttspelet.

63 poeng: erling
62 poeng: ragnhild
59 poeng: thor morten
54 poeng: marit
50 poeng: bjørg, gjert, kjetil
47 poeng: jens johan
46 poeng: stein inge, matias, øystein
45 poeng: torunn
44 poeng: balle
42 poeng: gaute
40 poeng: eirik
38 poeng: halvor
36 poeng: tørsten, docmartin
35 poeng: arnfinn
34 poeng: lars
8 poeng: kjartan
0 poeng: eivind

24.6.06

VM-RESULTAT 16

eg skal gjerne innrømma at der var ein del haltande detaljar rundt poengutrekninga i sluttspelet. planen var å gje to poeng til dei som hadde anten rett vinnar eller tapar i åttandedelsfinalene, og at ein fekk to poeng for rett resultat. det eg ikkje hadde tenkt på var at det då faktisk ville løna seg å tippa feil i innleiinga, slik at dei som hadde tippa at tyskland vann ei åttandedelsfinale, medan sverige tapte ei anna, ville få to pluss to poeng, medan dei som hadde tyskland og sverige i same åttandedelsfinale berre ville få to. reglane er difor endra, slik at ein i åttandedelsfinalene kan få maks seks poeng i kvar kamp - to for rett vinnar, to for rett tapar, og to for rett resultat. både arnfinn og halvor greidde dette i ein kamp, men vart overgått av ragnhild. ho hadde rett vinnar og rett tapar i begge kampane, med rett resultat i den siste, slik at ho fekk ti poeng på dei kampane, og har gått opp i teten. ho har like godt tippa rette lag i begge kampane i morgon òg.

sverige forsvann ut i dag, slik at eg òg har delt ut poeng til dei som tippa at zlatan ikkje vart utvist i vm.

mor mi ligg bra an i kampen om den magiske sjuandeplassen.

58 poeng: ragnhild
57 poeng: erling
55 poeng: thor morten
48 poeng: bjørg, gjert
46 poeng: kjetil
44 poeng: marit, stein inge, balle
43 poeng: jens johan
42 poeng: matias
41 poeng: torunn
40 poeng: gaute, øystein
38 poeng: eirik
36 poeng: halvor, tørsten
34 poeng: lars

33 poeng: arnfinn
32 poeng: docmartin
8 poeng: kjartan
0 poeng: eivind

23.6.06

VM-RESULTAT 15

no tek meistertipparane til å visa seg fram for alvor. matias tippa rett vinnar i alle kampane, og fekk fire poeng. det heldt ikkje mot thor morten, som tippa ein kamp feil, men hadde to rette resultat, og difor fekk sju poeng. ragnhild imponerte med å tippa rett resultat i tre kampar, men dei ni poenga hennar heldt ikkje mot erling, som tippa tre rette resultat og ein rett vinnar - ti poeng. i kampen om den magiske femteplassen ligg mor mi godt an.

ragnhild har flest lag vidare til sluttspelet (14). erling og docmartin har 13, marit, jens johan, balle, kjetil, gjert, thor morten og matias har 12, eirik, halvor, torunn og bjørg har 11, gaute, arnfinn og tørsten har 10, medan øystein og stein inge har 8 kvar. lars har ikkje heilt funne ut kven han trur går vidare, men det er fare for at han prikkar inn alle 16.

50 poeng: erling
43 poeng: ragnhild
42 poeng: matias, thor morten
37 poeng: marit, bjørg
35 poeng: gjert, kjetil, stein inge
34 poeng: lars, jens johan, torunn
33 poeng: balle, gaute
31 poeng: eirik, øystein
28 poeng: halvor
27 poeng: arnfinn
25 poeng: tørsten
21 poeng: docmartin
8 poeng: kjartan
0 poeng: eivind

22.6.06

VM-RESULTAT 14

nok ein dag med vanskelege resultat. berre bjørg og balle fekk inn ein trepoengar i dag.

40 poeng: erling
38 poeng: matias
35 poeng: thor morten
34 poeng: ragnhild
33 poeng: gjert, kjetil
32 poeng: lars, jens johan, marit, bjørg
31 poeng: balle, torunn
30 poeng: stein inge
28 poeng: gaute, eirik
27 poeng: halvor
26 poeng: øystein
23 poeng: arnfinn
21 poeng: tørsten
14 poeng: docmartin
8 poeng: kjartan
0 poeng: eivind

21.6.06

TULLEKURS

i morgon skal det vera høgtideleg bloggekurs, med lærarar henta inn frå bergenskanten. for meg ser dette ut som noko stort tull - eg var fire veker gamal då eg byrja å blogga, og hadde ikkje akkurat vore gjennom eit kurs før eg tok til. eller for å seia det litt annleis - hadde det vore vanskeleg å blogga hadde eg ikkje drive med det.

VM-RESULTAT 13

ny dag med fire kampar, men vanskelegare å plukka poeng i dag. erling og matias fekk seg ei lita luke - dei var mellom dei sju som fekk fire poeng. best av alle i dag var, ikkje uventa, gjert, med fem poeng.

38 poeng: erling
37 poeng: matias
32 poeng: thor morten, ragnhild, gjert
31 poeng: kjetil, lars
30 poeng: jens johan, marit
29 poeng: torunn
28 poeng: stein inge, gaute
27 poeng: bjørg, eirik, balle
26 poeng: halvor, øystein
22 poeng: arnfinn
19 poeng: tørsten
11 poeng: docmartin
8 poeng: kjartan
0 poeng: eivind

20.6.06

VM-RESULTAT 12

fire kampar i dag, og mange poeng til utdeling. kampane viste seg å ikkje vera av dei vanskelegaste - dei fleste hadde minst tre rette. lars og halvor hadde fire rette, og halvor prikka òg inn eit rett resultat, slik at han klatrar vidare. thor morten hadde to rette resultat, og fekk òg seks poeng i dag. sju tipparar hadde fem poeng. matias fann ut at dette kunne vera ein god dag å bomma på det meste. han fekk berre eitt poeng, og er no nede på andreplass, bak erling.

nedst på lista merkar me oss at kjartan står litt i stampe. det kan skuldast at han no har gått åtte kampdagar utan å levera noko tips, men han seier at han kjem sterkare igjen i sluttspelet. det kan jo òg tyda at han har tenkt å snu på flisa - tidlegare år har han tippa, men ikkje betalt noko til vinnaren; no kan det henda at han ikkje tippar, men betalar noko til vinnaren.


34 poeng: erling
33 poeng: matias
31 poeng: kjetil, thor morten
30 poeng: ragnhild
28 poeng: stein inge
27 poeng: gjert, lars, jens johan
26 poeng: marit, halvor
25 poeng: bjørg, øystein, eirik, torunn
24 poeng: gaute, balle
18 poeng: arnfinn
17 poeng: tørsten
8 poeng: kjartan, docmartin
0 poeng: eivind

SLUTTSPEL

eg har i all hast utarbeidd ørlite statistikk rundt sluttspeltippinga. hadde tippelaget hatt litt større basiskunnskapar om det heilt grunnleggjande dataprogrammet excel, hadde det gått hakket raskare. skal det tippast til neste vm òg, trur eg at alle som er med skal få eit lynkurs i excel.

lag flest har tru på. alle tippar at brasil, frankrike og spania går vidare, medan berre ein trur at england går ut, og berre to trur at argentina, tsjekkia, tyskland og ukraina går ut.

lag færrast har tru på. costa rica og saudi-arabia er dei einaste laga ingen har tippa vidare. berre ein har tru på trinidad og tobago, medan berre to har tippa tunisia, iran og ghana vidare.

lag som går fort ut. sytten har tippa ukraina vidare. femten av desse trur dei går rett ut i åttandedelsfinala. kroatia og polen har det nesten like gale (elleve av tretten trur dei går rett ut), medan alle åtte som tippar sveits vidare sender dei rett ut i åttandedelsfinala.

lag som går seint ut. elleve av nitten trur brasil kjem til finala. ingen trur at nederland kjem til finala, men fire trur at dei ryk i semifinala. kvartfinala er ein vanleg endestasjon for spania.

litt uklare lag. dei fleste trur altså at frankrike, england, argentina og tyskland går vidare, men det er lite semje om kor lenge dei får vera med.

oversynet under viser kor mange som har tippa kvart lag vidare. tala i parentes viser til kor mange som trur laget ryk i åttandedelsfinala, kvartfinala, semifinala, og om laget tapar eller vinn finala.

Brasil 19 (2,3,3,6,5)
Frankrike 19 (2,8,4,3,2)
Spania 19 (3,10,2,2,2)
England 18 (4,5,6,2,1)
Argentina 17 (3,6,3,2,3)
Tsjekkia 17 (8,7,0,1,1)
Tyskland 17 (4,8,2,1,2)
Ukraina 17 (15,2,0,0,0)
Italia 15 (9,2,3,0,1)
Mexico 14 (10,3,1,0,0)
Portugal 14 (9,2,2,1,0)
Sverige 14 (7,5,2,0,0)
Kroatia 13 (11,1,0,0,5,0,5)*
Polen 13 (11,1,0,0,5,0,5)*
Nederland 11 (2,5,4,0,0)
Angola 8 (6,1,0,0,1)
Equador 8 (7,0,1,0,0,)
Sveits 8 (8,0,0,0,0)
Togo 8 (6,2,0,0,0)
Elfenbeinskysten 6 (3,1,2,0,0)
Paraguay 5 (4,1,0,0,0)
Serbia 4 (3,0,1,0,0)
USA 4 (1,2,1,0,0)
Australia 3 (2,0,1,0,0)
Japan 3 (3,0,0,0,0)
Sør-Korea 3 (3,0,0,0,0)
Ghana 2 (2,0,0,0,0)
Iran 2 (2,0,0,0,0)
Tunisia 2 (1,1,0,0,0)
Trinidad & Tobago 1 (1,0,0,0,0)
Costa Rica 0 (0,0,0,0,0)
Saudi-Arabia 0 (0,0,0,0,0)


* tørsten har altså ikkje bestemt seg for kven som vinn finala mellom polen og kroatia, og lite tyder på at det vert ei aktuell problemstilling

19.6.06

VM-RESULTAT 11

ein dag utan dei store bombene. sju tipparar fekk poeng i alle kampane - kjetil var den einaste av desse som prikka inn eitt rett resultat i tillegg. dersom saudi-arabia bruker same målmannen i neste kamp, lovar det bra for dei som har tippa ein spansk toppskårar.

32 poeng: matias
29 poeng: erling
27 poeng: ragnhild
26 poeng: kjetil
25 poeng: thor morten
24 poeng: bjørg, gjert
23 poeng: stein inge, øystein, lars
22 poeng: eirik, jens johan
21 poeng: marit, gaute
20 poeng: halvor, torunn
19 poeng: balle
15 poeng: arnfinn
14 poeng: tørsten
8 poeng: kjartan
5 poeng: docmartin
0 poeng: eivind

REGLAR

det er på tide med ei klargjering eller presisering eller endring av reglane. dette er utgangspunktet:

i grunnspelet får ein eitt poeng for rett vinnar, og tre poeng for både rett vinnar og rett resultat. dette gjeld òg sluttspelet, men du må ha minst eitt av laga i kampen rett. du får eitt bonuspoeng i 8.dels-; to bonuspoeng i kvart-, tre bonuspoeng i semi- og fire bonuspoeng i finala dersom du har rett vinnar eller tapar. tilleggsspørsmåla gjev fem poeng for kvart rette svar.

korleis dette er tenkt, er ikkje godt å vita, men eg trur det vil seia at dersom ei kvartfinale vert spelt mellom to lag du ikkje har med lenger, får du ikkje poeng sjølv om resultatet er rett. dersom du har tippa at sverige tapar kvartfinala 1-2, får du poeng for dette sjølv om dei ikkje er i den kvartfinala du har tippa dei i. rette resultat lengre ute i vm gjev meir poeng, noko som vanlegvis fører til at dei som har lite poeng frå grunnspelet, og få lag vidare, ikkje har så mykje von om å vinna. bortsett frå matias.

du skal berre tippa eitt resultat. dersom kampen går til ekstraomgangar, gjeld tipset ditt etter 120 minutt. ein treng ikkje tippa resultat i straffesparkkonkurransen, bortsett frå at ein må markera vinnaren i finala. det vil seia at ragnhild, torunn og erling godt kan levera nye resultattips der dei presiserer kva dei har meint. så fort jens johan oppdagar at det ikkje er golden goal i vm, kan han levera nye resultat for dei kampane der han har golden goal.

slik er reglane. ser det greitt ut?


via e-post har det alt kome inn to framlegg til endringar:

halvor skriv: Man må få lov til å gratulere med et vesentlig godt resonnement vedrørende regler og innbetaling. De skisserte forordninger med forklaring er nok ikke helt i henhold til det jeg er vant med fra det statlige byråkratiet, men desto riktigere. I det man uttrykker stor anerkjennelse for det herværende stipulerte poengberegningsreglement, tillater man seg likevel å fremlegge følgende forslag til endring:

I sluttspillet gjelder den skisserte grunnregel ("Sluttspelet: som over, men må ha minst eitt av laga i kampen rett"), men bonuspoengsystemet i det følgende kuttes ut. Istedenfor blir man tilkjent 10 poeng for å tippe riktig vinner av VM, 6 poeng for å tippe riktig sølvvinner og 4 poeng for riktig bronsevinner. Videre vil man for hver riktig tippet semifinalist oppnå 3 poeng.

Konsekvensutreding: Den foreslåtte endring i poengberegningen vil innebære, dersom man tipper alle semifinalister riktig og klarer å plassere dem riktig, en poengsum for dette alene på 32. Muligens vil noen krøke seg sammen i krampe og kauke: Nei, nei, nei! Dette blir for sykt! 32 poeng er altfor mye å dele ut for kun semifinale- og finaletipping! Til et slikt sinnsykt utbrudd vil jeg svare: Slapp av! Fotball-VM handler om å tippe vinner (og nesten-vinnere). Man skal ikke vinne en konkurranse på flaks med resultattippingen i en kvartfinale hvis tips kun kommer i betraktning fordi man i gruppespillet klarte å gjette riktig resultat i kampen mellom Ukraina og Tunisia! Det viktigste er dog å forutsi vinneren, vinneren, ja, vinneren (og øvrige topplasseringer)! Dessuten er det svært lite sannsynlig at noen vil klare å oppnå en poengsum på 32 på ovennevnte foreslåtte regelendring. Formålet med regelendringen er å vri poenguttellingen i noen grad fra å belønne flaks (riktig målscore, tildels i kamper man ikke kjenner med mindre man har tippet (ganske) korrekt i forutgående kamper) til å belønne (vel)kvalifisert gjetning hvor vektleggelse av de vesentligste resultater fra VM-turneringen står i sentrum.

og tørsten skriv: Synest det er for mange poeng for bonusspørsmåla. Tre poeng bør halda.
Foreslår òg to minuspoeng for kvar dag som går etter turneringsstart utan at ein har levert endelege tips.


synspunkt må leverast før fristen går ut.

PILKING

i går såg ikkje far min og eg anna råd. me lånte båten til prikkebloggen og putra ut på voldsfjorden, der me drog i gang noko pilking, litt dorging, litt juksing, pluss at me drog litt oter. viktigaste grunnen til dette var at me ville unngå jonsokmila.

jonsokmila er relativt genialt. eit lass med voldingar og ørstingar betalar omtrent ein hundrelapp for å få på seg eit startnummer, før dei går eller spring eller syklar langs europavegen frå volda til ørsta. ruta går gjennom gamlevegen, slik at me har fri utsikt til desse tullingane. viss dei absolutt skal gå til ørsta, kvifor betalar dei ein hundrelapp for å gjera det? og viss dei absolutt skal ut og gå, kvifor går dei ikkje ein stad det er hakket mindre trafikk? dersom dei på liv og død skal støtta arrangørane, som sikkert er eit lokalt idrettslag, kan dei jo gje pengane direkte til dei? alt dei sit att med sjølv er eit diplom og ei sjokolademedalje, innkjøpt på mix for fem kroner.

18.6.06

VM-RESULTAT 10

besten og besto reiste vidare i dag, etter å ha servert nokre gode skrøner om ein restaurant på beitostølen. med dei ute av huset kunne eg igjen innta favorittposisjonen framfor småskjermen i gamlevegen.

ein dag med få bomber, og få mål. feltet tek til å strekkja seg litt, og eg har ei kjensle av at det kan gå eit tog no omtrent. ein som har fatta det poenget er halvor, som tok fire poeng i går, og fem nye i dag.

i morgon eller tysdag legg eg ut dei framlegga til regelendringar som har kome inn, pluss litt grunnleggjande statistikk om kva lag folk har mest tru på i resten av vm. regelendringane vert sjølvsagt publiserte for at alle skal få koma med innspel, utan at de bør rekna med at eg tek omsyn til innspela.

29 poeng: matias
26 poeng: erling
24 poeng: ragnhild
23 poeng: thor morten
22 poeng: stein inge, bjørg
21 poeng: kjetil, gjert
20 poeng: øystein, eirik
19 poeng: lars
18 poeng: marit, jens johan, gaute, halvor
17 poeng: balle
16 poeng: torunn
15 poeng: arnfinn
12 poeng: tørsten
8 poeng: kjartan
2 poeng: docmartin
0 poeng: eivind

17.6.06

VM-RESULTAT 9

besten og besto kom innom i dag. eg fekk difor ikkje sett alle kampane, men måtte i staden friska opp att ein del gamle historier. det var ein vanskeleg tippedag, der matias viste kvifor han ligg i teten - han var einaste som prikka inn ghana.

26 poeng: matias
23 poeng: erling
22 poeng: thor morten
21 poeng: stein inge, bjørg
20 poeng: kjetil, gjert, ragnhild
19 poeng: øystein, eirik
18 poeng: lars
17 poeng: marit, jens johan
16 poeng: torunn, balle
15 poeng: gaute
13 poeng: halvor
12 poeng: arnfinn
11 poeng: tørsten
8 poeng: kjartan
1 poeng: docmartin
0 poeng: eivind

DOCMARTINTIPS

av alle ting har det meldt seg på ein ny tippar i tippelaget. dersom han skulle slumpa til å vinna, reknar eg med at han vert hardt straffa for å ha bomma litt på fristen, men det er uansett interessant å sjå om a) denne hypotesen onkel T har snakka om i dagevis har noko for seg, og b) om det er noko større å henta på å verta klokare på om laga er gode eller ikkje. til dømes er det vanskeleg å ikkje la seg imponera over at han tippar polen vidare.

Tyskland - Costa Rica x-x
Polen - Ecuador x-x

England - Paraguay x-x
Trinidad og Tobago - Sverige x-x
Argentina - Elfenbenskysten x-x

Serbia og Montenegro - Nederland x-x
Mexico - Iran x-x
Angola - Portug x-x

Australia - Japan x-x
USA - Tsjekkia x-x
Italia - Ghana x-x

Korea - Togo x-x
Frankrike - Sveits x-x
Brasil - Kroatia x-x

Spania - Ukraina x-x
Tunisia - Saudi-Arabia x-x
Tyskland - Polen x-x

Ecuador - Costa Rica x-x
England - Trinidad og Tobago x-x
Sverige - Paraguay x-x

Argentina - Serbia og Montenegro x-x
Nederland - Elfenbenskysten x-x
Mexico - Angola x-x

Portugal - Iran 1-0
Tsjekkia - Ghana 1-0
Italia - USA 1-0

Japan - Kroatia 0-1
Brasil - Australia 1-0
Frankrike - Korea 1-0

Togo - Sveits 0-1
Saudi-Arabia - Ukraina 0-1
Spania - Tunisia 1-0

Ecuador - Tyskland 0-1
Costa Rica - Polen 0-1
Sverige - England 0-1
Paraguay - Trinidad og Tobago 1-0

Portugal - Mexico 1-0
Iran - Angola 0-0
Nederland - Argentina 0-1
Elfenbenskysten - Serbia og Montenegro 1-0

Tsjekkia - Italia 0-1
Ghana - USA 1-0
Japan - Brasil 0-1
Kroatia - Australia 1-0

Saudi-Arabia - Spania 0-1
Ukraina - Tunisia 1-0
Togo - Frankrike 0-1
Sveits - Korea 0-0

8-delsfinaler
Tyskland - Sverige 1-0
Argentina - Mexico 1-0
England - Polen 1-0
Portugal - Nederland 0-1
Italia - Kroatia 1-0
Frankrike - Ukraina 1-0
Brasil - Tsjekkia 1-0
Spania - Sveits 1-0

Kvartfinaler
Tyskland - Argentina 0-1
England - Nederland 0-1
Italia - Frankrike 1-0
Brasil - Spania 1-0

Semifinaler
Argentina - Nederland 1-0
Italia - Brasil 0-1

Bronsefinale
Nederland - Italia 1-0

Finale
Argentina - Brasil 1-0

1. Kven vert toppskårar i VM? Rui Marques

2. Kor mange mål skårar Ronaldinho? Seks
3. Vert Zlatan Ibrahimovic utvist? Nei
4. Kjem Oliver Kahn på banen under VM? Nei
5. Kor mange kampar må avgjerast på straffespark-konkurranse? Femten

16.6.06

VM-RESULTAT 8

i dag trilla det inn nok mål til at endå ei gruppe vart avgjort etter to kampar. dårleg nytt for dei fire som tippa serbia vidare, og for dei seks som tippa elfenbeinskysten vidare, og kanskje spesielt for dei to som ikkje hadde noko tru på at argentina skulle gjera det noko større.

det er ikkje kvar dag at eg har noko positivt å seia om nordlendingar. likevel - gaute fortener ros for tippinga si. som nordlendingar flest veit han meir om data enn fotball, så han brukte store delar av sist veke på å programmera inn alle kampar frå tidlegare vm inn i eit dataprogram, før programmet tok seg av resten. så langt hevdar han seg betre enn dei fleste onklane mine. kjartan har forresten hatt nokre dagar utan tipping no, men kjem truleg sterkt attende når sluttspelet er i gang.

24 poeng: matias
22 poeng: erling
21 poeng: thor morten
20 poeng: stein inge
19 poeng: kjetil, gjert
17 poeng: ragnhild, bjørg, eirik, marit
16 poeng: torunn, øystein
15 poeng: lars
14 poeng: jens johan, gaute
12 poeng: balle
11 poeng: tørsten
9 poeng: halvor, arnfinn
8 poeng: kjartan
0 poeng: eivind


LANDSKAPPLEIK

sidan fotballtippinga har vore ein slik umåteleg stor suksess for guffebloggen, og for å aktivisera han andre som er innom av og til, dreg me no i gang ei ny tippetevling. som dei fleste veit er landskappleiken rett rundt hjørna. me trur at det er meir enn nok å tippa vinnarane, og me avgrensar oss til desse klassane:

* lausdans
* durspel

* strykelyre
* beinfløyte
* langeleik (samspel)

framlegga må vera innkomne før fristen går ut.

15.6.06

VM-RESULTAT 7

gruppe A, den tyske gladgruppa, er alt avgjort, og ingen er vel spesielt overraska over at equador slo fylgje med tyskland. eller, vent litt - statistikk eg har utarbeidd heilt på eiga hand viser at 12 av dei 18 som har tippa sluttspelet rekna med at polen skulle gå vidare. ein retteleg trist dag for dei, med andre ord. det var òg ein trist dag for han eine som trudde at england ikkje kom seg vidare. mot slutten av gruppespelet kjem eg til å presentera denne statistikken - eg kan knapt venta sjølv, og reknar med at alle andre er like spente.

i dag har det forresten skjedd ei endring i talet på tippa vinnarar. torunn held på argentina-portugal som finalelag, men endrar resultatet frå 0-2 til 2-0. forklaringa hennar var at "erling misforstod notatane mine", så viss det er andre som har levert notat til erling, som han deretter har misforstått, er det berre å melda frå. dette gjeld ikkje matias.

det jamnar seg ut. ingen av dei øvste på lista drog i land spesielt mange poeng, slik at feltet ser opnare ut enn for nokre dagar sidan.

21 poeng: matias
18 poeng: kjetil, erling, thor morten
17 poeng: gjert, ragnhild
16 poeng: marit, stein inge, bjørg
15 poeng: torunn
14 poeng: øystein, eirik
13 poeng: jens johan, lars
12 poeng: gaute
11 poeng: balle
9 poeng: tørsten
8 poeng: kjartan, halvor
7 poeng: arnfinn
0 poeng: eivind

SPØRSMÅL 3


i dag har eg eit spørsmål der eg meiner eg veit svaret sjølv, men der mor mi er sterkt usamd. det handlar om uttalen til den respekterte ismannen häagen-dasz, kanskje den einaste ismannen som kan måla seg med ben&jerry.

det er velkjent at då reuben mattus tidleg i 1961 fann ut at han skulle ta isverda med storm, dikta han opp namnet häagen-dazs for å skapa ein illusjon om at dette var gamle bollar. rundt frukostbordet heime hjå oss er ingen usamde i dette. derimot er det sterk usemje knytt til uttalen, så her treng me hjelp utanfrå. korleis uttalar ein häagen-dazs?

14.6.06

VM-RESULTAT 6

den andre runden i grunnspelet er i gang, og som vanleg gjev tyskland oss god underhaldning. det var slett ikkje ufortent då neuville neuville sklei inn eit mål på overtid, og alle fem som hadde tippa 1-0 søv nok godt i natt.

før gladkampen til tyskland hadde altså alle laga spela ein kamp kvar. i teorien skulle då alle framlegga til toppskårar ha spela ein kamp, og så langt er det snakk om nokre rettelege måltjuvar - før spania-kampen tidlegare i dag hadde ingen av toppskårarframlegga skåra.

matias viser litt dabbande form, og slik det ser ut no, er det ikkje mange dagane før han får selskap heilt i toppen. ikkje uventa er mor mi med i tetkampen, medan far min held brørne sine med selskap i botnen.

20 poeng: matias
17 poeng: kjetil
16 poeng: erling, gjert, thor morten
15 poeng: marit
12 poeng: stein inge, ragnhild, bjørg
11 poeng: jens johan, torunn
10 poeng: øystein, lars
9 poeng: balle, gaute, eirik
8 poeng: kjartan, tørsten
6 poeng: arnfinn
4 poeng: halvor
0 poeng: eivind

SPØRSMÅL 2


du arbeider som grafisk formgjevar. du får i oppdrag å laga ein logo for fotball-vm 2006. det slår deg at talet 0 har ei form som liknar litt på ein fotball. i talet 6 er der òg ein sirkel. du leikar deg litt med desse sirklane, og vips - der har du ein logo som franz beckenbauer kan godta.

teikninga i logoen har fire sirklar, og den til høgre er heilt klart eit sekstal. men eg slit med å finna to-talet, og sit difor med ei kjensle av at dette er logoen for vm i fotball 0006. ser nokon andre eit to-tal?

13.6.06

VM-RESULTAT 5

det trutnar bak matias:

20 poeng: matias
15 poeng: kjetil
14 poeng: erling
13 poeng: gjert
11 poeng: stein inge, thor morten
10 poeng: ragnhild, marit
9 poeng: balle
8 poeng: kjartan, jens johan, øystein, tørsten
7 poeng: bjørg, lars, eirik, torunn
6 poeng: arnfinn, gaute
3 poeng: halvor
0 poeng: eivind

SPØRSMÅL 1

eg er sjølvsagt oppteken av å læra mest mogleg, og spør difor titt og ofte foreldra mine om det eg lurer på. begge to hevdar at dei er høgt utdana, men der er likevel store hol i kunnskapen deira. eg er difor nøydd til å venda meg til resten av verda for å få svar på det eg lurer på, og kjem til å leggja ut spørsmåla her så snart foreldra mine endeleg vedgår at dei er på bærtur.

spørsmålet i dag: kva gjer riksmeklingsmannen resten av året?

12.6.06

VM-RESULTAT 4

dagen i dag starta med ein eu-kontroll, der dokteren igjen viste stor interesse for å nappa meg i løken. denne nappinga, kombinert med ein sykkeltur der temperaturen i sykkelvogna runda tretti grader, gjorde at eg utover ettermiddagen vart meir og meir plaga av ein relativt imponerande og fargerik diare. eg valde difor å stå over kampen italia-ghana, og det var ei blemme, sidan det var eitt av dei beste oppgjera så langt. trist resultat for alle som likar gladfotball, men likevel eit populært resultat - fem tipparar hadde 2-0.

kjetil er den einaste som har eit slags heng på teten, sjølv om matias har dabba litt av. den mest skuffande plasseringa så langt har kjartan - skuffande av di han har funne ut at det vert enklare å tippa dersom ein ventar til kampdagen. sluttspel-tippinga hans kjem visst ikkje før alle lag har spela minst to kampar, så han kjem nok sterkare attende då.

stillinga:
19 poeng: matias
14 poeng: kjetil
10 poeng: stein inge
9 poeng: gjert, thor morten, erling
8 poeng: ragnhild, balle, kjartan, jens johan
7 poeng: bjørg

6 poeng: øystein, marit, lars, tørsten, eirik
5 poeng: arnfinn, torunn, gaute
2 poeng: halvor
0 poeng: eivind

11.6.06

VM-RESULTAT 3

ny dag utan dei heilt store prestasjonane. det mest imponerande som skjedde var at matias la att ein kommentar etter sist resultatliste, og sa at han ville endra tipsa sine på dei tre kampane i går. sidan det ikkje stod noko om dette i reglane, ser juryen ikkje anna råd enn å godta desse endringane, men frå no av er dette ulovleg.

mor mi, som berre er sånn middels interessert i vm, men som likevel har skrapa saman mange fleire poeng enn far min, lurer på om det er grenser for kor store hanskar målmennene kan ha. dersom det ikkje er det, ville ho att to meter lange hanskar, festa til stengene med borrelås.

17 poeng: matias
10 poeng: kjetil
7 poeng: thor morten, gjert, ragnhild
6 poeng: balle, øystein
5 poeng: bjørg, erling, kjartan, lars, marit, stein inge

4 poeng: arnfinn, eirik, jens johan, torunn, tørsten
2 poeng: gaute, halvor
0 poeng: eivind

10.6.06

VM-RESULTAT 2

dag 2 er over. der dag 1 var ein glad-dag, med mange og fine mål, vart dag to ein lei dag, med sur fotball og få mål. det er nett som i 1980-åra - det er tyskland ein må stola på når det gjeld god underhaldning.

stillinga har endra seg litt sidan i går. matias har teke ei klar leiing, noko som kanskje kan skuldast at han kan ha kjent til resultata frå i går før han fylte ut skjemaet sitt. men så lenge ingen har klaga på det, vert han ståande med full pott frå dei to fyrste kampane.

lista ser slik ut:
8 poeng: matias
5 poeng: kjetil, ragnhild, øystein
4 poeng: balle, stein inge
3 poeng: thor morten
, gjert, kjartan, lars, marit
2 poeng: arnfinn, bjørg, erling, jens johan, tørsten
1 poeng: eirik, gaute, halvor, torunn
0 poeng: eivind

eg minner om at alle listene og gamle resultatlister ligg under VM-tipping 2006 i menyen til høgre.

THORMORTENTIPS

Tyskland - Costa Rica 3-1
Polen - Ecuador 0-0


England - Paraguay 2-1
Trinidad og Tobago - Sverige 1-2
Argentina - Elfenbenskysten 2-0

Serbia og Montenegro - Nederland 0-1
Mexico - Iran 0-1
Angola - Portug 0-2

Australia - Japan 1-2
USA - Tsjekkia 1-2
Italia - Ghana 1-0

Korea - Togo 2-0
Frankrike - Sveits 2-0
Brasil - Kroatia 2-0

Spania - Ukraina 1-0
Tunisia - Saudi-Arabia 0-0
Tyskland - Polen 1-0

Ecuador - Costa Rica 2-1
England - Trinidad og Tobago 2-1
Sverige - Paraguay 1-1

Argentina - Serbia og Montenegro 2-0
Nederland - Elfenbenskysten 1-0
Mexico - Angola 1-1

Portugal - Iran 1-0
Tsjekkia - Ghana 2-1
Italia - USA 1-0

Japan - Kroatia 1-0
Brasil - Australia 4-0
Frankrike - Korea 1-0

Togo - Sveits 0-0
Saudi-Arabia - Ukraina 0-1
Spania - Tunisia 2-0

Ecuador - Tyskland 0-0
Costa Rica - Polen 1-2
Sverige - England 0-1
Paraguay - Trinidad og Tobago 2-0

Portugal - Mexico 2-0
Iran - Angola 1-0
Nederland - Argentina 0-1
Elfenbenskysten - Serbia og Montenegro 0-1

Tsjekkia - Italia 0-1
Ghana - USA 0-1
Japan - Brasil 0-1
Kroatia - Australia 1-1

Saudi-Arabia - Spania 2-0
Ukraina - Tunisia 1-0
Togo - Frankrike 0-2
Sveits - Korea 0-1

8-delsfinaler
Tyskland - Sverige 2-1
Argentina - Iran 2-1
England - Ecuador 2-1
Portugal - Nederland 1-1
Italia - Japan 1-0
Frankriket - Ukraina 2-0
Brasil - Tsjekkia 3-1
Spania - Sør-Korea 1-0


Kvartfinaler
Tyskland- Argentina 0-1
Italia- Frankriket 0-1
England- Nederland 2-1
Brasil- Spania 2-0

Semifinaler
Argentina- Frankriket 0-1
England- Brasil 1-2

Bronsefinale
Argentina- England 1-2

Finale
Frankriket- Brasil 1-2


1. Kven vert toppskårar i VM? Thierry Henry
2. Kor mange mål skårar Ronaldinho? Tre
3. Vert Zlatan Ibrahimovic utvist? nei
4. Kjem Oliver Kahn på banen under VM? sjølvsagt ja
5. Kor mange kampar må avgjerast på straffespark-konkurranse? Tre


MATIASTIPS

Tyskland - Costa Rica 4-2
Polen - Ecuador 0-2


England - Paraguay 2-0
Trinidad og Tobago - Sverige 2-2
Argentina - Elfenbenskysten 1-1

Serbia og Montenegro - Nederland 0-0
Mexico - Iran 1-0
Angola - Portug 0-2

Australia - Japan 1-0
USA - Tsjekkia 2-2
Italia - Ghana 2-1

Korea - Togo 1-1
Frankrike - Sveits 3-0
Brasil - Kroatia 3-1

Spania - Ukraina 1-1
Tunisia - Saudi-Arabia 3-2
Tyskland - Polen 3-3

Ecuador - Costa Rica 0-1
England - Trinidad og Tobago 3-0
Sverige - Paraguay 0-0

Argentina - Serbia og Montenegro 2-1
Nederland - Elfenbenskysten 3-2
Mexico - Angola 1-1

Portugal - Iran 3-2
Tsjekkia - Ghana 2-3
Italia - USA 4-3

Japan - Kroatia 1-4
Brasil - Australia 2-0
Frankrike - Korea 2-1

Togo - Sveits 0-2
Saudi-Arabia - Ukraina 3-1
Spania - Tunisia 1-3

Ecuador - Tyskland 2-2
Costa Rica - Polen 3-2
Sverige - England 1-3
Paraguay - Trinidad og Tobago 3-0

Portugal - Mexico 2-1
Iran - Angola 4-2
Nederland - Argentina 3-0
Elfenbenskysten - Serbia og Montenegro 2-0

Tsjekkia - Italia 1-1
Ghana - USA 2-2
Japan - Brasil 0-2
Kroatia - Australia 4-2

Saudi-Arabia - Spania 0-3
Ukraina - Tunisia 2-0
Togo - Frankrike 1-2
Sveits - Korea 2-1

8-delsfinaler
Sverige- Ecuador 3-0
Nederland-Angola 4-2
Polen-England 0-2
Mexico-Argentina 3-1
Usa-Kroatia 3-2
Frankrike-Spania 3-2
Brasil-Italia 4-2
Ukraina-Sveits 2-1

Kvartfinaler
Sverige-Nederland 2-1
USA-Frankrike 1-2
England-Mexico 3-1
Brasil-Ukraina 2-1

Semifinaler
Sverige-Frankrike 2-3
England-Brasil 2-3

Bronsefinale
Sverige-England 4-2

Finale
Frankrike-Brasil 3-2


1. Kven vert toppskårar i VM? Ronaldinho
2. Kor mange mål skårar Ronaldinho? Fem
3. Vert Zlatan Ibrahimovic utvist? ja
4. Kjem Oliver Kahn på banen under VM? nei
5. Kor mange kampar må avgjerast på straffespark-konkurranse? Tre

ARNFINNTIPS

Tyskland - Costa Rica 1-1
Polen - Ecuador 2-2


England - Paraguay 3-1
Trinidad og Tobago - Sverige 2-2
Argentina - Elfenbenskysten 0-1

Serbia og Montenegro - Nederland 1-1
Mexico - Iran 2-0
Angola - Portug 0-3

Australia - Japan 0-0
USA - Tsjekkia 1-1
Italia - Ghana 1-0

Korea - Togo 1-3
Frankrike - Sveits 2-0
Brasil - Kroatia 2-1

Spania - Ukraina 1-1
Tunisia - Saudi-Arabia 2-3
Tyskland - Polen 0-2

Ecuador - Costa Rica 0-2
England - Trinidad og Tobago 4-0
Sverige - Paraguay 0-1

Argentina - Serbia og Montenegro 1-1
Nederland - Elfenbenskysten 1-0
Mexico - Angola 1-1

Portugal - Iran 1-1
Tsjekkia - Ghana 3-3
Italia - USA 1-1

Japan - Kroatia 0-3
Brasil - Australia 2-0
Frankrike - Korea 1-0

Togo - Sveits 2-0
Saudi-Arabia - Ukraina 1-1
Spania - Tunisia 0-0

Ecuador - Tyskland 1-1
Costa Rica - Polen 1-3
Sverige - England 0-0
Paraguay - Trinidad og Tobago 4-0

Portugal - Mexico 1-1
Iran - Angola 1-1
Nederland - Argentina 1-1
Elfenbenskysten - Serbia og Montenegro 1-1

Tsjekkia - Italia 0-0
Ghana - USA 1-2
Japan - Brasil 0-2
Kroatia - Australia 2-0

Saudi-Arabia - Spania 0-1
Ukraina - Tunisia 2-0
Togo - Frankrike 2-2
Sveits - Korea 0-3

8-delsfinaler
Tyskland-Sverige 2-0
Nederland-Angola 1-0
Polen-England 1-2
Portugal-Serbia M 0-1
Tsjekkia-Brasil 1-3
Frankrike-Spania 1-0
Italia-Kroatia 1-0
Togo-Ukraina 3-1

Kvartfinaler
Tyskland-Nederland 1-2
Brasil-Frankrike 1-0
England-Serbia M 1-2
Italia-Togo 1-0

Semifinaler
Nederland-Brasil 0-2
Serbia M-Italia 1-3

Bronsefinale
Nederland-Serbia M 3-0

Finale
Brasil-Italia 1-2


1. Kven vert toppskårar i VM? Totti
2. Kor mange mål skårar Ronaldinho? Fire
3. Vert Zlatan Ibrahimovic utvist? ja
4. Kjem Oliver Kahn på banen under VM? ja
5. Kor mange kampar må avgjerast på straffespark-konkurranse? Fire

EIVINDTIPS

Hei guffen, vi rekker ikke å svare på hele skjema. Vi drar til Reimegrend nå.

Vi tipper følgende plassering av lag:

1. England
2. Brasil
3. Argentina (Mario Kempes kommer tilbake og blir toppscorer i turneringen)

Hilsen Åse og Eivind

PANELET

dei fleste tipsa frå panelet er no lagt ut. alle får ikkje plass på startsida, men de finn dei i menyen til høgre, anten under arkivet for 06/2006, eller under gjengangarane.

der er nokre manglar. arnfinn ville sjå litt av vm før han tippa, kjartan tippar berre ein og ein kamp, ragnhild har ikkje tippa sluttspelet, stein inge har gløymt ei kvartfinale, og larsen, den einaste med doktorgrad i organisk kjemi, måtte ha nokre ekstra dagar på å rekna ut tabellane i kvar gruppe. thor morten har ikkje levert noko, men rykta seier at det kjem eitelleranna. to personar har funne ut at 6-4 er eit truverdig resultat i ein straffespark-konkurranse.

dei som ikkje har noko anna medan dei ventar på neste kamp, kan sjekka at tipsa deira ser ut til å vera nokolunde i samsvar med det dei har tippa. av ein eller annan grunn er ikkje alle utlærte i excel, slik at det vart ørlite manuelt arbeid på meg. heller ikkje på det feltet har far min utstyrt meg med gode evner.

litt statstikk frå dei innkomne tipsa [oppdatert med thor morten, arnfinn og matias. og ragnhild]:
vinnar vm:
brasil (5), england, frankrike, spania og tyskland (2 kvar), angola, argentina, italia, polen eller kroatia, portugal og tsjekkia (1 kvar)

framlegg på toppskårar:
5: ronaldinho
3: henry
2: david villa og adriano
1: ein på angola, torres, rooney, milan baros, messi, viduka, totti og mario kempes

ronaldinho-mål
8 (eitt tips), 6 (to tips), 5 (tre tips) 4 (fem tips), 3 (seks tips), 2 (to tips)

zlatan utvist?
16 nei, tre ja

kahn på bah'n?
12 nei, 7 ja

ØYSTEINTIPS

Tyskland - Costa Rica 2-0
Polen - Ecuador 1-2


England - Paraguay 1-1
Trinidad og Tobago - Sverige 0-0
Argentina - Elfenbenskysten 1-1

Serbia og Montenegro - Nederland 2-1
Mexico - Iran 2-0
Angola - Portugal 1-1

Australia - Japan 1-3
USA - Tsjekkia 2-1
Italia - Ghana 1-1

Korea - Togo 2-0
Frankrike - Sveits 2-1
Brasil - Kroatia 2-0

Spania - Ukraina 2-0
Tunisia - Saudi-Arabia 1-0
Tyskland - Polen 3-0

Ecuador - Costa Rica 2-1
England - Trinidad og Tobago 2-0
Sverige - Paraguay 1-1

Argentina - Serbia og Montenegro 3-1
Nederland - Elfenbenskysten 1-2
Mexico - Angola 2-2

Portugal - Iran 2-0
Tsjekkia - Ghana 3-1
Italia - USA 1-2

Japan - Kroatia 2-0
Brasil - Australia 3-0
Frankrike - Korea 4-0

Togo - Sveits 0-1
Saudi-Arabia - Ukraina 0-2
Spania - Tunisia 2-1

Ecuador - Tyskland 0-1
Costa Rica - Polen 2-1
Sverige - England 1-2
Paraguay - Trinidad og Tobago 3-1

Portugal - Mexico 1-2
Iran - Angola 1-3
Nederland - Argentina 1-2
Elfenbenskysten - Serbia og Montenegro 2-0

Tsjekkia - Italia 2-0
Ghana - USA 1-1
Japan - Brasil 2-2
Kroatia - Australia 1-0

Saudi-Arabia - Spania0-1
Ukraina - Tunisia 0-1
Togo - Frankrike 0-1
Sveits - Korea 2-1

8-delsfinaler
Tyskland - Paraguay 1-2
Argentina - Angola 3-2
England - Equador 1-0
Mexico - Elfenbeinskysten 2-3
USA - Japan 2-0
Frankrike - Tunisia 1-1
Brasil - Tsjekkia 1-1
Spania - Sveits 2-1

Kvartfinaler
Paraguay - Argentina 1-1
USA - Tunisia 2-1
England - Elfenbeinskysten 3-2
Tsjekkia - Spania 1-3

Semifinaler
Argentina - USA 3-1
England - Spania 0-0

Bronsefinale
USA - England 2-1

Finale
Argentina - Spania 2-3

1. Kven vert toppskårar under VM? David Villa, Spania
2. Kor mange mål skårar Ronaldinho? Tre
3. Vert Zlatan Ibrahimovic utvist? Nei
4. Kjem Oliver Kahn på banen under VM? Nei
5. Kor mange kampar må avgjerast på straffespark-konkurranse? Fire

TØRSTENTIPS

Tyskland - Costa Rica 1-1
Polen - Ecuador 2-0


England - Paraguay 3-1
Trinidad og Tobago - Sverige 0-2
Argentina - Elfenbenskysten 4-1

Serbia og Montenegro - Nederland 1-2
Mexico - Iran 1-0
Angola - Portug 2-1

Australia - Japan 1-2
USA - Tsjekkia 0-2
Italia - Ghana 1-0

Korea - Togo 0-0
Frankrike - Sveits 1-1
Brasil - Kroatia 2-1

Spania - Ukraina 2-2
Tunisia - Saudi-Arabia 3-2
Tyskland - Polen 0-0

Ecuador - Costa Rica 2-2
England - Trinidad og Tobago 1-0
Sverige - Paraguay 1-2

Argentina - Serbia og Montenegro 3-0
Nederland - Elfenbenskysten 3-1
Mexico - Angola 4-1

Portugal - Iran 0-1
Tsjekkia - Ghana 2-2
Italia - USA 3-0

Japan - Kroatia 0-2
Brasil - Australia 3-0
Frankrike - Korea 2-1

Togo - Sveits 3-1
Saudi-Arabia - Ukraina 0-3
Spania - Tunisia 2-1

Ecuador - Tyskland 0-1
Costa Rica - Polen 2-2
Sverige - England 1-1
Paraguay - Trinidad og Tobago 3-0

Portugal - Mexico 2-0
Iran - Angola 0-3
Nederland - Argentina 1-1
Elfenbenskysten - Serbia og Montenegro 0-2

Tsjekkia - Italia 2-1
Ghana - USA 3-1
Japan - Brasil 0-2
Kroatia - Australia 1-0

Saudi-Arabia - Spania 0-1
Ukraina - Tunisia 0-0
Togo - Frankrike 1-2
Sveits - Korea 1-1

8-delsfinaler
Polen - Paraguay 1-0
Argentina - Angola 4-2
England - Tyskland 2-3
Mexico - Nederland 1-3
Tsjekkia - Kroatia 1-2
Frankrike - Ukraina 2-0
Brasil - Italia 2-1
Spania - Togo 3-2

Kvartfinaler
Polen - Argentina 1-0
Tyskland - Nederland 3-2
Kroatia - Frankrike 2-0
Brasil - Spania 2-0

Semifinaler
Polen - Tyskland 1-0
Kroatia - Brasil 1-0

Bronsefinale
Tyskland - Brasil 3-1

Finale
Polen - Kroatia 0-0 [Ingen vinnar, men han reknar med at denne finala vert så kjedeleg at ingen bryr seg om å spela ekstraomgangar]


1. Kven vert toppskårar i VM? Ronaldinho
2. Kor mange mål skårar Ronaldinho? Seks
3. Vert Zlatan Ibrahimovic utvist? Nei
4. Kjem Oliver Kahn på banen under VM? Ja (Lehmann vert utvist)
5. Kor mange kampar må avgjerast på straffespark-konkurranse? Sju

TORUNNTIPS

Tyskland - Costa Rica 2-1
Polen - Ecuador 1-0


England - Paraguay 1-1
Trinidad og Tobago - Sverige 0-3
Argentina - Elfenbenskysten 0-0

Serbia og Montenegro - Nederland 0-0
Mexico - Iran 1-1
Angola - Portug 0-1

Australia - Japan 2-2
USA - Tsjekkia 3-2
Italia - Ghana 2-1

Korea - Togo 2-0
Frankrike - Sveits 0-1
Brasil - Kroatia 2-1

Spania - Ukraina 1-2
Tunisia - Saudi-Arabia 1-1
Tyskland - Polen 1-0

Ecuador - Costa Rica 1-1
England - Trinidad og Tobago 2-0
Sverige - Paraguay 2-1

Argentina - Serbia og Montenegro 1-0
Nederland - Elfenbenskysten 1-1
Mexico - Angola 2-0

Portugal - Iran 1-2
Tsjekkia - Ghana 2-2
Italia - USA 0-1

Japan - Kroatia 2-1
Brasil - Australia 1-2
Frankrike - Korea 3-0

Togo - Sveits 0-2
Saudi-Arabia - Ukraina 0-2
Spania - Tunisia 2-2

Ecuador - Tyskland 0-2
Costa Rica - Polen 2-2
Sverige - England 0-0
Paraguay - Trinidad og Tobago 2-0

Portugal - Mexico 2-0
Iran - Angola 1-1
Nederland - Argentina 1-2
Elfenbenskysten - Serbia og Montenegro 1-1

Tsjekkia - Italia 2-1
Ghana - USA 0-2
Japan - Brasil 1-3
Kroatia - Australia 1-1

Saudi-Arabia - Spania 0-2
Ukraina - Tunisia 0-0
Togo - Frankrike 0-3
Sveits - Korea 1-0

8-delsfinaler
Tyskland - England 2-2 (4-6)
Argentina - Iran 2-0
Sverige - Polen 1-0
Portugal - Elfenbenskysten 2-1
USA - Brasil 0-2
Sveits - Spania 0-1
Australia - Tsjekkia 1-0
Ukraina - Frankrike 1-1 (2-4)

Kvartfinaler
England - Argentina 1-3
Brasil - Spania 3-0
Sverige - Portugal 1-1 (7-8)
Australia - Frankrike 1-0

Semifinaler
Argentina - Brasil 2-1
Portugal - Australia 1-1 (5-4)

Bronsefinale
Brasil - Australia 0-1

Finale
Argentina - Portugal 2-0


1. Kven vert toppskårar i VM? Mark Viduka
2. Kor mange mål skårar Ronaldinho? Fire
3. Vert Zlatan Ibrahimovic utvist? nei
4. Kjem Oliver Kahn på banen under VM? ja
5. Kor mange kampar må avgjerast på straffespark-konkurranse? Fire

STEININGETIPS

Tyskland - Costa Rica 3-0
Polen - Ecuador 1-0


England - Paraguay 0-0
Trinidad og Tobago - Sverige 0-2
Argentina - Elfenbenskysten 2-1

Serbia og Montenegro - Nederland 0-0
Mexico - Iran 1-0
Angola - Portug 1-1

Australia - Japan 1-0
USA - Tsjekkia 0-1
Italia - Ghana 2-0

Korea - Togo 1-2
Frankrike - Sveits 2-1
Brasil - Kroatia 2-0

Spania - Ukraina 2-0
Tunisia - Saudi-Arabia 3-0
Tyskland - Polen 1-1

Ecuador - Costa Rica 1-0
England - Trinidad og Tobago 2-0
Sverige - Paraguay 1-2

Argentina - Serbia og Montenegro 1-1
Nederland - Elfenbenskysten 2-1
Mexico - Angola 1-1

Portugal - Iran 3-0
Tsjekkia - Ghana 2-0
Italia - USA 1-0

Japan - Kroatia 0-3
Brasil - Australia 4-0
Frankrike - Korea 1-0

Togo - Sveits 1-1
Saudi-Arabia - Ukraina 0-2
Spania - Tunisia 1-2

Ecuador - Tyskland 1-1
Costa Rica - Polen 0-2
Sverige - England 1-1
Paraguay - Trinidad og Tobago 2-0

Portugal - Mexico 1-2
Iran - Angola 1-3
Nederland - Argentina 1-2
Elfenbenskysten - Serbia og Montenegro 0-1

Tsjekkia - Italia 1-0
Ghana - USA 1-0
Japan - Brasil 0-3
Kroatia - Australia 1-0

Saudi-Arabia - Spania 1-3
Ukraina - Tunisia 1-0
Togo - Frankrike 1-2
Sveits - Korea 1-2

8-delsfinaler
Polen – England 1-1
Argentina – Angola 3-0
Paraguay – Tyskland 0-1
Mexico – Servska 2-1
Tsjekkia – Kroatia 0-0
Frankrike – Tunisia 3-2
Brasil – Italia 1-1
Spania – Togo 1-0

Kvartfinaler
England -Argentina 1-4
Tsjekkia – Frankrike [Her manglar resultat, men det ser ut som om Frankrike vinn]
Tyskland – Mexico 0-0
Italia – Spania 1-0

Semifinaler
Argentina – Frankrike 1-0
Tyskland – Italia 1-1

Bronsefinale
Frankrike – Italia 0-3

Finale
Argentina – Tyskland 1-2


1. Kven vert toppskårar i VM? Ronaldinho
2. Kor mange mål skårar Ronaldinho? Fem
3. Vert Zlatan Ibrahimovic utvist? Nei
4. Kjem Oliver Kahn på banen under VM? Nei
5. Kor mange kampar må avgjerast på straffespark-konkurranse? Fem

RAGNHILDTIPS

Tyskland - Costa Rica 3-1
Polen - Ecuador 0-0

England - Paraguay 2-0
Trinidad og Tobago - Sverige 0-1
Argentina - Elfenbenskysten 2-1

Serbia og Montenegro - Nederland 1-1
Mexico - Iran 2-1
Angola - Portugal 0-3

Australia - Japan 1-1
USA - Tsjekkia 1-3
Italia - Ghana 1-1

Korea - Togo 1-0
Frankrike - Sveits 1-0
Brasil - Kroatia 2-1

Spania - Ukraina 0-0
Tunisia - Saudi-Arabia 0-0
Tyskland - Polen 2-0

Ecuador - Costa Rica 2-0
England - Trinidad og Tobago 3-0
Sverige - Paraguay 1-0

Argentina - Serbia og Montenegro 1-1
Nederland - Elfenbenskysten 2-2
Mexico - Angola 3-2

Portugal - Iran 2-0
Tsjekkia - Ghana 0-0
Italia - USA 3-1

Japan - Kroatia 1-1
Brasil - Australia 2-0
Frankrike - Korea 1-0

Togo - Sveits 0-1
Saudi-Arabia - Ukraina 0-1
Spania - Tunisia 2-1

Ecuador - Tyskland 1-1
Costa Rica - Polen 0-1
Sverige - England 1-1
Paraguay - Trinidad og Tobago 1-0

Portugal - Mexico 1-1
Iran - Angola 0-0
Nederland - Argentina 2-2
Elfenbenskysten - Serbia og Montenegro 1-1

Tsjekkia - Italia 1-1
Ghana - USA 1-2
Japan - Brasil 1-3
Kroatia - Australia 1-1

Saudi-Arabia - Spania 0-1
Ukraina - Tunisia 1-0
Togo - Frankrike 0-2
Sveits - Korea 1-1

8-delsfinaler
Tyskland - Sverige 3-2
Argentina - Mexico 2-1
England - Ecuador 3-0
Portugal - Nederland 0-1
Italia - Kroatia 4-5 (etter straffe)
Frankrike - Spania 0-1
Brasil - Tsjekkia 2-1
Ukraina - Sveits 1-0

Kvartfinaler
Tyskland - Argentina 3-2
England - Nederland 4-3 etter straffe
Kroatia - Spania 1-2
Brasil - Ukraina 3-1

Semifinaler
Tyskland - England 2-3
Spania - Brasil 1-2

Bronsefinale
Tyskland - Spania 3-1

Finale
England - Brasil 1-2


1. Kven vert toppskårar i VM? Messi
2. Kor mange mål skårar Ronaldinho? To
3. Vert Zlatan Ibrahimovic utvist? Nei
4. Kjem Oliver Kahn på banen under VM? Nei
5. Kor mange kampar må avgjerast på straffespark-konkurranse? Tre

MARITTIPS

Tyskland - Costa Rica 3-1
Polen - Ecuador 0-0


England - Paraguay 2-0
Trinidad og Tobago - Sverige 0-1
Argentina - Elfenbenskysten 3-1

Serbia og Montenegro - Nederland 0-3
Mexico - Iran 4-1
Angola - Portug 0-0

Australia - Japan 0-1
USA - Tsjekkia 1-3
Italia - Ghana 3-3

Korea - Togo 2-1
Frankrike - Sveits 3-2
Brasil - Kroatia 4-2

Spania - Ukraina 3-0
Tunisia - Saudi-Arabia 1-1
Tyskland - Polen 1-0

Ecuador - Costa Rica 2-2
England - Trinidad og Tobago 2-1
Sverige - Paraguay 0-1

Argentina - Serbia og Montenegro 3-1
Nederland - Elfenbenskysten 2-2
Mexico - Angola 3-1

Portugal - Iran 1-1
Tsjekkia - Ghana 4-3
Italia - USA 2-0

Japan - Kroatia 0-2
Brasil - Australia 3-1
Frankrike - Korea 2-0

Togo - Sveits 0-1
Saudi-Arabia - Ukraina 2-3
Spania - Tunisia 3-2

Ecuador - Tyskland 0-0
Costa Rica - Polen 0-3
Sverige - England 2-2
Paraguay - Trinidad og Tobago 2-1

Portugal - Mexico 3-1
Iran - Angola 1-1
Nederland - Argentina 1-2
Elfenbenskysten - Serbia og Montenegro 3-3

Tsjekkia - Italia 3-2
Ghana - USA 2-0
Japan - Brasil 1-3
Kroatia - Australia 1-0

Saudi-Arabia - Spania 0-2
Ukraina - Tunisia 1-0
Togo - Frankrike 0-3
Sveits - Korea 0-0

8-delsfinaler
Tyskland - Paraguay 2-1
Argentina - Portugal 2-3
England - Polen 1-0
Mexico - Nederland 1-0
Tsjekkia - Kroatia 2-0
Frankrike - Ukraina 3-1
Brasil - Ghana 3-0
Spania - Sveits 2-0

Kvartfinaler
Tyskland - Portugal 1-2
Tsjekkia - Frankrike 1-0
England - Mexico 0-0
Brasil - Spania 2-2

Semifinaler
Portugal - Tsjekkia 2-3
Mexico - Spania 1-2

Bronsefinale
Portugal - Mexico 2-0

Finale
Tsjekkia - Spania 2-0


1. Kven vert toppskårar i VM? Milan Baros
2. Kor mange mål skårar Ronaldinho? Tre
3. Vert Zlatan Ibrahimovic utvist? nei
4. Kjem Oliver Kahn på banen under VM? nei
5. Kor mange kampar må avgjerast på straffespark-konkurranse? To

LARSTIPS

Tyskland - Costa Rica 2-0
Polen - Ecuador 1-1

England - Paraguay 2-0
Trinidad og Tobago - Sverige 1-2
Argentina - Elfenbenskysten 4-0

Serbia og Montenegro - Nederland 0-0
Mexico - Iran 1-0
Angola - Portug 1-2

Australia - Japan 0-1
USA - Tsjekkia 1-1
Italia - Ghana 3-1

Korea - Togo 0-0
Frankrike - Sveits 2-0
Brasil - Kroatia 3-1

Spania - Ukraina 1-0
Tunisia - Saudi-Arabia 1-1
Tyskland - Polen 2-1

Ecuador - Costa Rica 1-0
England - Trinidad og Tobago 3-0
Sverige - Paraguay 2-1

Argentina - Serbia og Montenegro 2-0
Nederland - Elfenbenskysten 3-0
Mexico - Angola 0-1

Portugal - Iran 2-0
Tsjekkia - Ghana 2-1
Italia - USA 2-1

Japan - Kroatia 0-2
Brasil - Australia 3-0
Frankrike - Korea 2-0

Togo - Sveits 1-1
Saudi-Arabia - Ukraina 0-3
Spania - Tunisia 3-1

Ecuador - Tyskland 0-2
Costa Rica - Polen 0-2
Sverige - England 1-1
Paraguay - Trinidad og Tobago 2-1

Portugal - Mexico 3-1
Iran - Angola 1-3
Nederland - Argentina 0-0
Elfenbenskysten - Serbia og Montenegro 0-2

Tsjekkia - Italia 1-1
Ghana - USA 1-2
Japan - Brasil 1-3
Kroatia - Australia 3-0

Saudi-Arabia - Spania 0-3
Ukraina - Tunisia 2-1
Togo - Frankrike 2-1
Sveits - Korea 1-2

Sluttspelet
Dette må eg koma tilbake til når eg/du har funne ein grei måte på å rekna ut tabell basert på resultata over……

1. Kven vert toppskårar i VM? Ronaldinho
2. Kor mange mål skårar Ronaldinho? Åtte
3. Vert Zlatan Ibrahimovic utvist? Nei
4. Kjem Oliver Kahn på banen under VM? Nei
5. Kor mange kampar må avgjerast på straffespark-konkurranse? Tre

KJETILTIPS

Tyskland - Costa Rica 2-0
Polen - Ecuador 3-1


England - Paraguay 1-0
Trinidad og Tobago - Sverige 0-2
Argentina - Elfenbenskysten 1-0

Serbia og Montenegro - Nederland 0-1
Mexico - Iran 2-1
Angola - Portug 0-2

Australia - Japan 0-0
USA - Tsjekkia 2-3
Italia - Ghana 2-0

Korea - Togo 2-2
Frankrike - Sveits 2-1
Brasil - Kroatia 2-1

Spania - Ukraina 2-1
Tunisia - Saudi-Arabia 1-0
Tyskland - Polen 2-1

Ecuador - Costa Rica 1-2
England - Trinidad og Tobago 3-1
Sverige - Paraguay 1-1

Argentina - Serbia og Montenegro 1-0
Nederland - Elfenbenskysten 1-1
Mexico - Angola 1-0

Portugal - Iran 3-1
Tsjekkia - Ghana 4-1
Italia - USA 1-0

Japan - Kroatia 0-1
Brasil - Australia 3-1
Frankrike - Korea 2-0

Togo - Sveits 1-2
Saudi-Arabia - Ukraina 0-2
Spania - Tunisia 3-1

Ecuador - Tyskland 0-2
Costa Rica - Polen 1-3
Sverige - England 0-2
Paraguay - Trinidad og Tobago 2-0

Portugal - Mexico 2-2
Iran - Angola 1-0
Nederland - Argentina 2-1
Elfenbenskysten - Serbia og Montenegro 0-0

Tsjekkia - Italia 2-3
Ghana - USA 1-3
Japan - Brasil 0-3
Kroatia - Australia 2-1

Saudi-Arabia - Spania 1-3
Ukraina - Tunisia 2-2
Togo - Frankrike 0-3
Sveits - Korea 1-1

8-delsfinaler
Tyskland – Paraguay 2-1
Nederland – Mexico 2-0
England – Polen 1-0
Portugal – Argentina 0-2
Italia – Kroatia 0-0
Frankrike – Ukraina 2-0
Brasil – Tsjekkia 3-2
Spania – Sveits 2-0

Kvartfinaler
Tyskland – Nederland 2-2
Italia – Frankrike 1-0
England – Argentina 2-0
Brasil – Spania 3-1

Semifinaler
Tyskland – Italia 0-0
England -Brasil 0-3

Bronsefinale
Italia – England 1-2

Finale
Brasil – Tyskland 2-0


1. Kven vert toppskårar i VM? Adriano
2. Kor mange mål skårar Ronaldinho? Tre
3. Vert Zlatan Ibrahimovic utvist? Nei
4. Kjem Oliver Kahn på banen under VM? Nei, desverre
5. Kor mange kampar må avgjerast på straffespark-konkurranse? Tre

JENSTIPS

Tyskland - Costa Rica 3-0
Polen - Ecuador 1-1


England - Paraguay 1-1
Trinidad og Tobago - Sverige 1-3
Argentina - Elfenbenskysten 4-0

Serbia og Montenegro - Nederland 1-1
Mexico - Iran 2-1
Angola - Portug 1-2

Australia - Japan 1-1
USA - Tsjekkia 1-2
Italia - Ghana 2-0

Korea - Togo 1-2
Frankrike - Sveits 2-0
Brasil - Kroatia 2-2

Spania - Ukraina 1-1
Tunisia - Saudi-Arabia 2-2
Tyskland - Polen 1-1

Ecuador - Costa Rica 3-1
England - Trinidad og Tobago 2-1
Sverige - Paraguay 2-2

Argentina - Serbia og Montenegro 1-1
Nederland - Elfenbenskysten 3-0
Mexico - Angola 2-1

Portugal - Iran 2-0
Tsjekkia - Ghana 3-0
Italia - USA 1-0

Japan - Kroatia 0-1
Brasil - Australia 4-0
Frankrike - Korea 2-0

Togo - Sveits 1-1
Saudi-Arabia - Ukraina 1-2
Spania - Tunisia 3-1

Ecuador - Tyskland 1-1
Costa Rica - Polen 0-1
Sverige - England 1-1
Paraguay - Trinidad og Tobago 2-0

Portugal - Mexico 1-1
Iran - Angola 1-1
Nederland - Argentina 2-3
Elfenbenskysten - Serbia og Montenegro 0-2

Tsjekkia - Italia 0-1
Ghana - USA 0-2
Japan - Brasil 1-2
Kroatia - Australia 3-2

Saudi-Arabia - Spania 0-3
Ukraina - Tunisia 1-1
Togo - Frankrike 0-1
Sveits - Korea 0-0

8-delsfinaler
Tyskland - England 1-1 (1-2 eo)
Argentina - Mexico 3-1
Sverige - Ecuador 2-2
Portugal - Serbia 2-0
Italia - Kroatia 2-1
Frankrike - Ukraina 2-2 (3-2 eo)
Brasil - Tsjekkia 2-1
Spania - Togo 2-0

Kvartfinaler
England - Argentina 3-2
Italia - Frankrike 1-1
Sverige - Portugal 2-1
Brasil - Spania 2-0

Semifinaler
England - Frankrike 2-2 (3-2 eo)
Sverige - Brasil 0-2

Bronsefinale
Frankrike - Sverige 1-3

Finale
England - Brasil 2-1


1. Kven vert toppskårar i VM? Rooney
2. Kor mange mål skårar Ronaldinho? Fire
3. Vert Zlatan Ibrahimovic utvist? nei
4. Kjem Oliver Kahn på banen under VM? ja
5. Kor mange kampar må avgjerast på straffespark-konkurranse? om det er golden goal 2, om ikke 3

HALVORTIPS

Tyskland - Costa Rica 2-0
Polen - Ecuador 1-0


England - Paraguay 1-1
Trinidad og Tobago - Sverige 1-3
Argentina - Elfenbenskysten 0-0

Serbia og Montenegro - Nederland 1-1
Mexico - Iran 2-1
Angola - Portug 1-0

Australia - Japan 2-2
USA - Tsjekkia 2-1
Italia - Ghana 0-0

Korea - Togo 1-2
Frankrike - Sveits 2-0
Brasil - Kroatia 3-0

Spania - Ukraina 1-1
Tunisia - Saudi-Arabia 1-1
Tyskland - Polen 1-1

Ecuador - Costa Rica 3-1
England - Trinidad og Tobago 2-0
Sverige - Paraguay 2-2

Argentina - Serbia og Montenegro 0-0
Nederland - Elfenbenskysten 1-0
Mexico - Angola 0-1

Portugal - Iran 3-0
Tsjekkia - Ghana 1-1
Italia - USA 1-1

Japan - Kroatia 2-2
Brasil - Australia 2-1
Frankrike - Korea 1-1

Togo - Sveits 0-1
Saudi-Arabia - Ukraina 0-2
Spania - Tunisia 0-0

Ecuador - Tyskland 1-2
Costa Rica - Polen 0-4
Sverige - England 2-2
Paraguay - Trinidad og Tobago 1-0

Portugal - Mexico 0-1
Iran - Angola 2-1
Nederland - Argentina 1-2
Elfenbenskysten - Serbia og Montenegro 0-1

Tsjekkia - Italia 0-0
Ghana - USA 1-2
Japan - Brasil 1-2
Kroatia - Australia 0-1

Saudi-Arabia - Spania 0-2
Ukraina - Tunisia 0-0
Togo - Frankrike 2-2
Sveits - Korea 0-1

8-delsfinaler
Polen – England 0-2
Argentina – Mexico 2-1
Sverige – Tyskland 0-2
Angola – Serbia og Montenegro 1-1 (2-1 e.o.)
USA – Australia 1-1 (5-4 str.)
Frankrike – Spania 1-0
Brasil – Italia 3-1
Ukraina – Togo 2-3

Kvartfinaler
England – Argentina 1-1 (3-1 e.o.)
USA – Frankrike 0-1
Tyskland – Angola 1-0
Brasil – Togo 3-2

Semifinaler
England – Frankrike 1-0
Tyskland – Brasil 0-0 (5-4 str.)

Bronsefinale
Frankrike – Brasil 2-4

Finale
England – Tyskland 1-1 (2-2 e.o., 4-6 str.) [litt usikker på korleis ein straffekonkurranse kan få dette resultatet, men det vil vel visa seg]


1. Kven vert toppskårar i VM? Adriano
2. Kor mange mål skårar Ronaldinho? Fire
3. Vert Zlatan Ibrahimovic utvist? Ja
4. Kjem Oliver Kahn på banen under VM? Nei
5. Kor mange kampar må avgjerast på straffespark-konkurranse? Tre

GJERTTIPS

Tyskland - Costa Rica 1-0
Polen - Ecuador 1-1


England - Paraguay 3-1
Trinidad og Tobago - Sverige 0-4
Argentina - Elfenbenskysten 3-2

Serbia og Montenegro - Nederland 0-1
Mexico - Iran 0-0
Angola - Portug 0-3

Australia - Japan 2-2
USA - Tsjekkia 1-2
Italia - Ghana 1-0

Korea - Togo 2-0
Frankrike - Sveits 2-1
Brasil - Kroatia 1-0

Spania - Ukraina 1-1
Tunisia - Saudi-Arabia 2-1
Tyskland - Polen 1-0

Ecuador - Costa Rica 1-1
England - Trinidad og Tobago 5-0
Sverige - Paraguay 1-1

Argentina - Serbia og Montenegro 1-0
Nederland - Elfenbenskysten 2-0
Mexico - Angola 2-0

Portugal - Iran 3-0
Tsjekkia - Ghana 3-1
Italia - USA 1-0

Japan - Kroatia 0-1
Brasil - Australia 5-1
Frankrike - Korea 2-1

Togo - Sveits 1-2
Saudi-Arabia - Ukraina 0-2
Spania - Tunisia 3-0

Ecuador - Tyskland 0-1
Costa Rica - Polen 0-2
Sverige - England 1-2
Paraguay - Trinidad og Tobago 3-0

Portugal - Mexico 0-0
Iran - Angola 1-1
Nederland - Argentina 2-2
Elfenbenskysten - Serbia og Montenegro 1-0

Tsjekkia - Italia 0-0
Ghana - USA 1-1
Japan - Brasil 1-2
Kroatia - Australia 1-0

Saudi-Arabia - Spania 0-5
Ukraina - Tunisia 1-1
Togo - Frankrike 0-4
Sveits - Korea 1-1

8-delsfinaler
Sverige-tysk 1-2
Ned-mex 0-0
Eng-pol 3-1
Port-arg 1-2
Tsjek-kroa 1-0
Fra-ukr 3-1
Bra-ita 0-0
Spa-kor 1-1

Kvartfinaler
Tysk-ned 1-2
Tsje-fra 2-2
Eng-arg 2-1
Bra-spa 1-1

Semifinaler
Ned-fra 0-3
Eng-spa 2-3

Bronsefinaler
Eng-ned 2-0

Finale
Spa-fra 2-1

1. Kven vert toppskårar i VM? Torres
2. Kor mange mål skårar Ronaldinho? 3-0 [gjert meiner truleg tre mål for brasil, og ingen sjølvmål]
3. Vert Zlatan Ibrahimovic utvist? Nei
4. Kjem Oliver Kahn på banen under VM? Nei
5. Kor mange kampar må avgjerast på straffespark-konkurranse? Fem

GAUTETIPS

Tyskland - Costa Rica 1-1
Polen - Ecuador 1-2

England - Paraguay 2-2
Trinidad og Tobago - Sverige 2-1
Argentina - Elfenbenskysten 1-1

Serbia og Montenegro - Nederland 2-1
Mexico - Iran 2-0
Angola - Portug 3-2

Australia - Japan 1-0
USA - Tsjekkia 1-2
Italia - Ghana 3-0

Korea - Togo 1-1
Frankrike - Sveits 2-0
Brasil - Kroatia 2-0

Spania - Ukraina 2-2
Tunisia - Saudi-Arabia 2-2
Tyskland - Polen 1-2

Ecuador - Costa Rica 2-1
England - Trinidad og Tobago 2-1
Sverige - Paraguay 2-0

Argentina - Serbia og Montenegro 3-0
Nederland - Elfenbenskysten 1-1
Mexico - Angola 1-1

Portugal - Iran 3-0
Tsjekkia - Ghana 2-0
Italia - USA 2-1

Japan - Kroatia 2-1
Brasil - Australia 1-1
Frankrike - Korea 1-1

Togo - Sveits 2-1
Saudi-Arabia - Ukraina 1-1
Spania - Tunisia 3-1

Ecuador - Tyskland 1-1
Costa Rica - Polen 1-2
Sverige - England 3-2
Paraguay - Trinidad og Tobago 1-2

Portugal - Mexico 2-1
Iran - Angola 1-2
Nederland - Argentina 2-3
Elfenbenskysten - Serbia og Montenegro 3-1

Tsjekkia - Italia 1-1
Ghana - USA 1-2
Japan - Brasil 1-1
Kroatia - Australia 0-1

Saudi-Arabia - Spania 1-2
Ukraina - Tunisia 1-0
Togo - Frankrike 1-2
Sveits - Korea 2-2

8-delsfinaler
Ecuador - Sverige 3-0
Argentina - Portugal 1-2
Trinidad - Polen 1-3
Angola - Elfenbenskysten 3-2
Italia - Brasil 1-1
Frankrike - Ukraina 2-0
Australia - Tsjekkia 1-2
Spania - Togo 1-1

Kvartfinaler
Ecuador - Portugal 1-1
Brasil - Frankrike 2-2
Polen - Angola 2-3
Tsjekkia - Spania 1-1

Semifinaler
Ecuador - Brasil 1-1
Angola - Spania 1-1

Bronsefinale
Ecuador - Spania 2-2 (Spania vinn på straffar)

Finale
Brasil - Angola 0-2

1. Kven vert toppskårar i VM? Ein på Angola!!
2. Kor mange mål skårar Ronaldinho? To
3. Vert Zlatan Ibrahimovic utvist? Nei
4. Kjem Oliver Kahn på banen under VM? Nei
5. Kor mange kampar må avgjerast på straffespark-konkurranse? 8 (ser det ut til)

ERLINGTIPS

Tyskland - Costa Rica 1-1
Polen - Ecuador 0-0


England - Paraguay 2-1
Trinidad og Tobago - Sverige 0-2
Argentina - Elfenbenskysten 1-0

Serbia og Montenegro - Nederland 2-3
Mexico - Iran 2-0
Angola - Portug 1-2

Australia - Japan 1-1
USA - Tsjekkia 1-2
Italia - Ghana 2-0

Korea - Togo 3-0
Frankrike - Sveits 1-1
Brasil - Kroatia 1-0

Spania - Ukraina 1-0
Tunisia - Saudi-Arabia 1-1
Tyskland - Polen 1-1

Ecuador - Costa Rica 2-1
England - Trinidad og Tobago 3-1
Sverige - Paraguay 1-1

Argentina - Serbia og Montenegro 2-0
Nederland - Elfenbenskysten 2-1
Mexico - Angola 1-0

Portugal - Iran 3-1
Tsjekkia - Ghana 3-0
Italia - USA 2-1

Japan - Kroatia 1-2
Brasil - Australia 2-0
Frankrike - Korea 2-1

Togo - Sveits 0-1
Saudi-Arabia - Ukraina 0-2
Spania - Tunisia 2-0

Ecuador - Tyskland 0-1
Costa Rica - Polen 1-1
Sverige - England 2-2
Paraguay - Trinidad og Tobago 4-0

Portugal - Mexico 1-2
Iran - Angola 1-1
Nederland - Argentina 1-2
Elfenbenskysten - Serbia og Montenegro 2-0

Tsjekkia - Italia 1-1
Ghana - USA 1-3
Japan - Brasil 0-3
Kroatia - Australia 0-0

Saudi-Arabia - Spania 0-1
Ukraina - Tunisia 1-0
Togo - Frankrike 0-2
Sveits - Korea 2-1

8-delsfinaler
Tyskland - Sverige 0-1
Argentina - Portugal 1-0
England - Ecuador 2-1
Mexico - Nederland 2-2 (3-2 e.o.)
Tsjekkia - Kroatia 2-0
Frankrike - Ukraina 1-0
Brasil - Italia 1-1 (2-1 e.o.)
Spania - Sveits 0-0 (5-4 str.)

Kvartfinaler
Sverige - Argentina 1-3
Tsjekkia - Frankrike 1-1 (2-1 e.o.)
England - Mexico 2-1
Brasil - Spania 2-0

Semifinaler
Argentina - Tsjekkia 0-1
England - Brasil 1-2

Bronsefinale
England - Argentina 0-2

Finale
Brasil - Tsjekkia 1-1 (2-1 e.o.)

1. Kven vert toppskårar i VM? Ronaldinho
2. Kor mange mål skårar Ronaldinho? Fem
3. Vert Zlatan Ibrahimovic utvist? nei
4. Kjem Oliver Kahn på banen under VM? nei
5. Kor mange kampar må avgjerast på straffespark-konkurranse? To

EIRIKTIPS

Tyskland - Costa Rica 2-0
Polen - Ecuador 1-1

England - Paraguay 0-0
Trinidad og Tobago - Sverige 0-3
Argentina - Elfenbenskysten 1-1

Serbia og Montenegro - Nederland 1-3
Mexico - Iran 2-0
Angola - Portugal 1-3

Australia - Japan 0-2
USA - Tsjekkia 1-3
Italia - Ghana 1-0

Korea - Togo 0-2
Frankrike - Sveits 2-1
Brasil - Kroatia 2-1

Spania - Ukraina 3-1
Tunisia - Saudi-Arabia 2-0
Tyskland - Polen 2-0

Ecuador - Costa Rica 3-1
England - Trinidad og Tobago 2-0
Sverige - Paraguay 3-1

Argentina - Serbia og Montenegro 2-2
Nederland - Elfenbenskysten 2-1
Mexico - Angola 0-1

Portugal - Iran 4-0
Tsjekkia - Ghana 3-0
Italia - USA 2-2

Japan - Kroatia 2-1
Brasil - Australia 5-0
Frankrike - Korea 4-1

Togo - Sveits 2-1
Saudi-Arabia - Ukraina 0-3
Spania - Tunisia 4-1

Ecuador - Tyskland 1-2
Costa Rica - Polen 1-1
Sverige - England 1-1
Paraguay - Trinidad og Tobago 3-0

Portugal - Mexico 3-2
Iran - Angola 1-3
Nederland - Argentina 2-1
Elfenbenskysten - Serbia og Montenegro 3-1

Tsjekkia - Italia 1-1
Ghana - USA 1-2
Japan - Brasil 1-3
Kroatia - Australia 2-1

Saudi-Arabia - Spania 0-3
Ukraina - Tunisia 3-1
Togo - Frankrike 1-3
Sveits - Korea 2-2


8-delsfinaler
Tyskland - England 0-0
Nederland - Angola 4-1
Sverige - Equador 2-1
Portugal - Elfenbeinskysten 2-2
Tsjekkia - Japan 3-0
Frankrike - Ukraina 4-1
Brasil - Italia 2-1
Spania - Togo 3-0

Kvartfinaler
Tyskland - Nederland 1-2
Tsjekkia - Frankrike 1-3
Sverige - Elfenbeinskysten 2-3
Brasil - Spania 2-1

Semifinaler
Nederland - Frankrike 2-2
Elfenbeinskysten - Brasil 1-2

Bronsefinale
Nederland - Elfenbeinskysten 2-1

Finale
Frankrike - Brasil 1-2


1. Kven vert toppskårar i VM? Henry
2. Kor mange mål skårar Ronaldinho? Fire
3. Vert Zlatan Ibrahimovic utvist? Nei
4. Kjem Oliver Kahn på banen under VM? Nei
5. Kor mange kampar må avgjerast på straffespark-konkurranse? Tre

BJØRGTIPS

Tyskland - Costa Rica 1-0
Polen - Ecuador 2-1


England - Paraguay 1-1
Trinidad og Tobago - Sverige 0-2
Argentina - Elfenbenskysten 3-2

Serbia og Montenegro - Nederland 1-2
Mexico - Iran 3-0
Angola - Portugal 0-4

Australia - Japan 2-2
USA - Tsjekkia 0-1
Italia - Ghana 2-1

Korea - Togo 1-1
Frankrike - Sveits 2-0
Brasil - Kroatia 1-1

Spania - Ukraina 3-2
Tunisia - Saudi-Arabia 1-1
Tyskland - Polen 1-0

Ecuador - Costa Rica 1-1
England - Trinidad og Tobago 1-0
Sverige - Paraguay 1-0

Argentina - Serbia og Montenegro 4-1
Nederland - Elfenbenskysten 1-2
Mexico - Angola 3-0

Portugal - Iran 3-0
Tsjekkia - Ghana 2-1
Italia - USA 1-1

Japan - Kroatia 1-2
Brasil - Australia 4-0
Frankrike - Korea 3-1

Togo - Sveits 3-3
Saudi-Arabia - Ukraina 0-2
Spania - Tunisia 1-0

Ecuador - Tyskland 0-0
Costa Rica - Polen 1-3
Sverige - England 2-1
Paraguay - Trinidad og Tobago 2-2

Portugal - Mexico 4-2
Iran - Angola 5-3
Nederland - Argentina 0-1
Elfenbenskysten - Serbia og Montenegro 4-1

Tsjekkia - Italia 1-1
Ghana - USA 3-2
Japan - Brasil 1-2
Kroatia - Australia 2-2

Saudi-Arabia - Spania 0-3
Ukraina - Tunisia 1-0
Togo - Frankrike 0-4
Sveits - Korea 1-3

8-delsfinaler
Tyskland-England 0-0
Argentina-Mexico 4-1
Sverige-Polen 2-1
Portugal-Elfenbeinkysten 3-2
Tsjekkia-Kroatia 2-0
Frankrike-Ukraina 1-0
Brasil-Italia 1-0
Spania-Sør-Korea 2-0

Kvartfinaler
Tyskland-Argentina 1-2
Tsjekkia-Frankrike 1-3
Sverige-Portugal 1-1
Brasil-Spania 3-2

Semifinaler
Argentina-Frankrike 1-2
Portugal-Brasil 0-3

Bronsefinale
Argentina-Portugal 4-2

Finale
Frankrike-Brasil 1-0

1. Kven vert toppskårar i VM? Henry
2. Kor mange mål skårar Ronaldinho? Seks
3. Vert Zlatan Ibrahimovic utvist? Nei
4. Kjem Oliver Kahn på banen under VM? Ja
5. Kor mange kampar må avgjerast på straffespark-konkurranse? Fire

BALLETIPS

Tyskland - Costa Rica 3-1
Polen - Ecuador 2-0

England - Paraguay 2-2
Trinidad og Tobago - Sverige 0-2
Argentina - Elfenbenskysten 2-1

Serbia og Montenegro - Nederland 1-2
Mexico - Iran 4-2
Angola - Portugal 3-0

Australia - Japan 2-1
USA - Tsjekkia 1-2
Italia - Ghana 1-1

Korea - Togo 1-2
Frankrike - Sveits 2-0
Brasil - Kroatia 3-0


Spania - Ukraina 1-1
Tunisia - Saudi-Arabia 2-0
Tyskland - Polen 1-1


Ecuador - Costa Rica 0-2
England - Trinidad og Tobago 4-0
Sverige - Paraguay 2-1


Argentina - Serbia og Montenegro 3-1
Nederland - Elfenbenskysten 1-2
Mexico - Angola 3-0

Portugal - Iran 4-2
Tsjekkia - Ghana 3-1
Italia - USA 1-1


Japan - Kroatia 2-1
Brasil - Australia 4-1
Frankrike - Korea 1-0

Togo - Sveits 1-1
Saudi-Arabia - Ukraina 0-3
Spania - Tunisia 4-1


Ecuador - Tyskland 1-3
Costa Rica - Polen 2-2
Sverige - England 1-1
Paraguay - Trinidad og Tobago 2-0

Portugal - Mexico 2-1
Iran - Angola 3-1
Nederland - Argentina 1-1
Elfenbenskysten - Serbia og Montenegro 4-2

Tsjekkia - Italia 2-2
Ghana - USA 2-1
Japan - Brasil 2-5
Kroatia - Australia 2-1

Saudi-Arabia - Spania 0-3
Ukraina - Tunisia 3-1
Togo - Frankrike 1-1
Sveits - Korea 2-2


8-delsfinaler
Kahns-Beks 2-1
Argentina-Mexico 2-0
Sverige-Polen 1-1
Portugal Elfenbeinarane 1-3
Tsjekkia-Kroatia 2-1
Frankrike-Ukraina 3-1
Brasil-Ghana 3-0
Spania-Togo 4-1

Kvartfinaler
Kahns-Argentina 1-3
Tsjekkia-ZZ 1-2
Sverige-Elfenbeinarane 2-3
Brasil-Spania 1-1

Semifinaler
Argentina-ZZ 2-1
Elfenbeinarane-Spania 1-3


Bronsefinale
ZZ-Elfenbeinarane 4-1

Finale
Argentina-Spania 3-2

1. Kven vert toppskårar i VM? David Villa
2. Kor mange mål skårar Ronaldinho? Tre
3. Vert Zlatan Ibrahimovic utvist? Diverre ikkje
4. Kjem Oliver Kahn på banen under VM? Noko anna vil vera ein skandale
5. Kor mange kampar må avgjerast på straffespark-konkurranse? Fire