31.1.11

SMØRBUKK

sjå der. mor mi var oppteken av nynorsk skriftkultur alt då (1981). kanskje ikkje like oppteken av anatomi.

men det løner seg altså å kjenna historikaren åt norsk barneblad. det er ingenting som tyder på at han gjer ein grundig jobb. ein annan historikar som eg kjenner (endå betre) meiner at eg kanskje ikkje skal blogga denne barnebladkunsten til mor mi, ettersom det fort kan føra til at nokon saksøkjer heile guffebloggen for kr 75 000 gjennom det amerikanske rettssystemet.

men eg er tøff og tek sjansen. smørbukk forever.

29.1.11

SKILT 6

det er greitt at det av og til vert litt mykje jarle trå i media, men eg synest likevel at le café francais har drege det litt langt.

22.1.11

BESTEN 32

det er ikkje dags for så mykje anna enn ein ny runde med "kva seier besten?". dei nærsynte treng kanskje nokre detaljar: midt i biletet står besto og tviheld på kvart på tolvo, medan besten står ved sida av bilen sin til høgre. biletet er teke i ein av dei mest lugubre delane av b-fjorden, så det er ikkje rart dei passar på det dei reknar for viktig.

men altså: kva seier besten?

11.1.11

SKI

du snakkar meg om. drøymedag på drøymedag, det snøar og snøar heile tida. me målte snødjupna tidlegare i dag, og det nærmar seg fire meter på flata utanfor huset.

dei fleste av oss fresar rundt på ski, sjølvsagt, men for onklT, som gjekk i klasse med ein speidarleiar, er det meir interessant å laga snømenn.

7.1.11

GUFFEBLOGGOMTALE NR. 3

dette heng truleg saman med at onklT på obskurt vis rett før jol greidde å grava fram ein kopi av det særs sjeldne diktet "Rjupa", men likevel: i den offisielle kåringa av dei aller, aller beste bloggane i landet er guffebloggen no oppe på åttande plass.

for tidlegare omtalar, sjå her (nr. 1) og her (nr. 2).