4.1.10

NYTTÅR

dette er kanskje den aller verste dagen i året. ein kan knapt visa seg utan at ein eller annan kjem opp til deg og seier 'godt nytt år'. alle skjønar vel at ei slik helsing ikkje påverkar året som kjem? og viss ein seier det berre av di ein vil verka sympatisk, eller interessert, eller begge delar - kvifor seier ein ikkje då 'god tur' når nokon skal ut på tur? eller 'god appetitt' når ein set seg til bords? eller 'god natt' når ein skal leggja seg? verda er merkeleg, og det går galne vegen.

jola var som vanleg ei vanleg oppleving, men me fekk køyrt ein del bil, langs den vante ruta på vestlandet. i nord var det stor stemning og mykje mat, slik det oftast er. me leika i snoen, og gjekk litt på ski, og tok like godt ein tur eit badeland ved atlanterhavsvegen, slik at onkel A og tante B kunne læra oss litt om korleis me skal stela symjebriller frå små ungar.

i nyehuset til besten og besto var det så varmt at det ikkje gjekk av å få sova. både eg og halv ellevo prøvde etter beste evne, men det var aldeles uråd. då var det godt å koma heim til kvitahuset, der det er litt dårlegare stelt med varmegradene. kvelden me kom att la me saman varmegradene i alle roma, og kom likevel ikkje opp på temperaturen besten har i stova si.

1 kommentar:

kjesso sa...

God betring.