17.10.05

KABAL

om nokre timar skal den komande statsministeren presentera den komande regjeringa. på tide. då vert det igjen råd å lesa ei avis eller høyra på radio eller sjå fjernsyn utan at nokon snakkar om regjeringskabalen. finst det eit omgrep som er meir malplassert? bla gjennom alle kabalbøkene i heile verda, og du finn ikkje nokon kabal som heiter regjeringskabalen.

endå verre vert det når dei snakkar om at stoltenberg i arbeidet med denne kabalen har halde korta tett til bringa. hallo? i kortspel med fleire personar kan det vera greitt å halda korta skjult, men kabal er ein leik for ein person. kva er då poenget med å halda korta skjult? at ikkje eingong han sjølv skal vita kven som er med i regjeringa før han presenterer namna? det merkelege er at dette er einaste forklaringa på nokre av utnemningane.

uansett er det vanskeleg å ta stoltenberg på alvor. han insisterer visst på å halda alle pressekonferansar ved sognsvatn i oslo, og eitt minutt etter at alle journalistane har møtt opp, kjem han syklande. utan hjelm.

Ingen kommentarer: