6.6.06

SALVING

i pinsehelga var me ein tur på nordmøre for å halda fram med denne evindelege døype-turneen. denne gongen var det jon som stod for tur. her er dei viktigaste hendingane frå desse dagane:

døypinga. sjølve døypinga såg ut til å gå etter planen, heilt det kom nokre katolikkar og drog i gang ei salving utan like. eg såg ikkje anna råd enn å leggja meg nedpå litt. eg fekk difor ikkje med meg todelinga blant publikum - halve lyden tok turen opp til presten under døypinga, den andre venta til nattverda. det var rundt 95 selde billettar; den einaste a-kjendisen var sylvia brustad.

språk. det var ikkje mykje som viste at me var i eit nynorsk herad. alle salmane i kyrkja var på bokmål (også der salmen finst i nynorsk versjon), dei fleste songane under samkoma etterpå var på dansk eller bokmål, og husvertane sette ny personleg rekord i knoting. besten burde melda seg inn i mållaget, så vert det vel andre bollar.

kunnskapspel. som vanleg gjekk mykje av tida til å vera samla rundt eit brettspel. det danske laget var imponerande samkøyrd, med unnatak av dei gongene det var uklart kvar vegen gjekk vidare. to av spørsmåla baud likevel på problem. på spørsmål om ein kanadisk skodespelar frå knallfilmen ghostbusters kom dei ikkje på andre kanadiske skodespelarar enn jim carrey (og kanskje robin williams), og lurte difor på om halvt kanadiske skodespelarar kunne godtakast. i tillegg vart ordskiftet om kva som var største sjøfartsbyen i noreg i 1850 så kvasst at han som ikkje hadde tru på arendal ("hvorfor arendal? hvorfor ikke grimstad?") gjekk og la seg i rein depresjon.

mat. som vanleg var det meir enn nok mat. det vart slege fast at kaffi er sunt - litt overraskande slo same mann fast at det vart sunt å vera forkjøla.

salveprisjuryen deler ut desse prisane:
prisen for beste replikk går til besten, for "får jeg forestille fru liv berg?"
prisen for flest kostymeskifte går til tante m, som viste seg i fire ulike kostyme før lunsj i dag, og som vart observert i eit femte seinare på dagen.
prisen for størst nylagde plen går til ovesen - 942 kvadratmeter på under to timar.

Ingen kommentarer: